Mkb investeert minder en later in verduurzaming

  • Maandag 14 september 2020

De coronacrisis zorgt ervoor dat mkb’ers minder en later gaan investeren in verduurzaming van hun energie, dat wil zeggen minder en later investeren in energiebesparing en duurzame opwek. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en Krachtwerk in samenwerking met MKB Servicedesk onder ruim 150 ondernemers.

Voor de coronacrisis had bijna twee derde van het mkb het plan om de komende 12 maanden te investeren in verduurzaming van hun energie. Hiervan geeft nu bijna 60 procent aan later, minder of niet meer te investeren.

Slechts 33 procent geeft aan dat investeringsplannen ongewijzigd doorgaan en 8 procent geeft aan investeringen juist naar voren te halen of extra te investeren.

Veel ondernemers willen nog steeds investeren, maar het ontbreekt aan kapitaal dat vrijgemaakt kan worden voor investeringen in energiebesparing of duurzame opwek. Bijna driekwart van de mkb’ers die nu minder, later of niet meer investeren, geeft aan dat wanneer een 1 procent-duurzaamheidslening beschikbaar zou zijn, ze serieus overwegen om wél weer te investeren.Bron: EnergienieuwsGreen Desk

Green Desk biedt ondersteuning aan organisaties bij het optimaliseren van de energieadministratie, waarbij wordt gekeken naar energiekosten, energiemanagement, wetgeving, duurzaamheid en subsidies.

Contact opnemen

Green Desk
Groene Woud 1B
5255 PD Herpt

 +31612110418
 info@green-desk.nl

KVK nummer: 76849333
BTW nummer: NL003118499B47